Adresgegevens:

Burg. Couwenbergstraat 4 5165TK Waspik
}

Maak een afspraak

Stuur ons een e-mail

Adresgegevens:

Burg. Couwenbergstraat 4 5165TK Waspik
}

Maak een afspraak

Stuur ons een e-mail

Schroth therapie

Een aanvulling op het effectief behandelen van scolioses bij oefentherapie Cesar is de methode Schroth. Allereerst wordt de driedimensionale verkromming(en) in kaart gebracht, waarna de behandeling kan beginnen. Doormiddel van het gebruik van spiegels kan je als patiënt zien welke correcties er ontstaan. Vaak voelt de verkromming aan als recht, maar door juist door te voelen kunnen er correcties plaats vonden. Er vindt een bewustwording plaats, welke van essentieel belang is om houdingen in het dagelijks leven te kunnen corrigeren. Het ‘tegen de bocht(en) in bewegen’ wordt zo de nieuwe gewoonte.
Een uniek maar ook essentieel onderdeel van de oefeningen is de ademhaling, welke ‘ratational breathing’ wordt genoemd. Er wordt gericht geademd naar de ‘binnenzijde’ van de verkromming, waardoor ribben worden teruggedraaid en worden opgetild. Asymmetrie wordt zo zichtbaar verminderd.

Ik wil meer informatie

Wil je meer informatie over de behandelingen van Schroth therapie? Bel naar 0416-311862 of vul onderstaand contactformulier in voor meer informatie. 

Een afspraak maken

3 + 4 =